ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Η συμβίωση με τα παιδιά είναι μια ανεξάντλητη πηγή ερεθισμάτων για να σκεφτείς διαφορετικά. Όχι για τα ίδια, αλλά για σένα τον ίδιο. Αν ασχοληθείς χωρίς προκαταλήψεις μπορείς να δείς τον κόσμο και τον εαυτό σου αλλιώς. Πιο απλά, πιο καθαρά και πολύ πιο δημιουργικά. Και αυτό, πιστέψτε με, δεν έχει καμμία σχέση για το πώς ήσουν πριν διακείμενος απέναντί τους. Προσωπικά, συνήθως τα έβρισκα ενοχλητικά και δεν είχα καμμία όρεξη ν’ ασχοληθώ μαζί τους, ακόμα κι αν ήταν τα παιδιά συγγενών ή φίλων. Το “Πού ‘σαι Ηρώδη;” το έχω πεί πολλές φορές, τ’ ομολογώ.

Ήδη δοκιμάζω μεγάλη χαρά και ικανοποίηση γιατί με την αφορμή αυτή ξανά-δημιουργώ. Κάτι το οποίο δυστυχώς συνθλίβουμε καθώς μεγαλώνουμε.

Κάποιοι μπορεί να νομίζουν ότι τα σχετικά κομμάτια τα γράφω για τα παιδιά.  Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια! Γράφω μόνο για μένα. Ομολογώ επίσης ότι, όπως έχω ήδη δηλώσει από την αρχή,  γράφω επειδή με παρακίνησαν άλλοι. Τους ευχαριστώ ειλικρινά και το συνιστώ με τη σειρά μου ανεπιφύλακτα. Εξάλλου τα παιδιά δεν είναι η μοναδική αφορμή για να σκέφτεται και να γράφει κανείς. Είναι πάντως μάλλον η πιο ευτυχής.

Ελπίζω με τον καιρό να γίνομαι καλύτερος. Θα φανεί στο χειροκρότημα: αναγνωσιμότητα και σχόλια. Εύχομαι να απολαύσω το προνόμιο και των δύο! Είναι μεγάλη η ικανοποίηση.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s