+

«Μπορείς» «Δοκίμασε» «Τι έχεις να χάσεις;» «Κάν’ το» «Θα τα καταφέρεις» «Συνέχισε» «Μπράβο!» «Συγχαρητήρια!»

Κάποτε μπαίνουν στη ζωή μας άνθρωποι, με τόσο θετική επιρροή που μόνο μία κουβέντα τους αρκεί για να μας σπρώξει δυνατά μπροστά. Να ξεπεράσουμε τότε αμφιβολίες μας για το τι μπορούμε, να νικήσουμε τις φοβίες μας για το επόμενο μας βήμα, να οπλιστούμε με θέληση και πείσμα να πετύχουμε. Να αγαπήσουμε, να προχωρήσουμε, να ανοιχτούμε, να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας, να προσπεράσουμε δυσκολίες κι απογοητεύσεις. Να τα καταφέρουμε. Να πάμε τον εαυτό μας πιο πέρα, να γίνουμε καλύτεροι.

Στα πρώτα μας βήματα (κυριολεκτικώς και μεταφορικώς) είναι οι πολύ κοντινοί μας άνθρωποι των οποίων η αγάπη και η ανυστεροβουλία δε χρειάζονται απόδειξη.

Μετά γνωρίζουμε τον έρωτα. Μας δίνει φτερά. Και τι δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε για τη «μοναδική μας σκέψη»! Νοιώθουμε ικανοί να κατακτήσουμε τον κόσμο ολόκληρο για χάρη του/της.

Σιγά σιγά όμως τυχαίνει να συναντάμε ανθρώπους με τους οποίους χωρίς να μας συνδέουν δεσμοί ούτε αίματος ούτε κατ’ ανάγκη ερωτικοί, παρ’ όλ’ αυτά, μπορούν να μας ασκούν, με θετικό τρόπο, καταλυτική επιρροή. Είτε εκπέμπουν μια πηγαία αισιοδοξία, είτε η γνώση κάτι η εμπειρία τους δημιουργούν ασφάλεια και σιγουριά, είτε μας αποκαλύπτουν κάποια άλλη πτυχή του δικού μας εαυτού, είτε μας υποχρεώνουν να ξεπεράσουμε τα σωματικά και ψυχικά μας όρια, είτε οι ιδέες τους μας ανοίγουν το νου σε καινούργιους θαυμάσιους κόσμους, είπε μας ξαναζωντανεύουν όνειρα ξεχασμένα, είτε πιστεύουν σ’ εμάς περισσότερο απ’ ότι εμείς στον εαυτό μας. Καμμιά φορά μπορεί απλώς να μας χαμογελάνε κι αυτό ν’ αρκεί.

Είναι γύρω μας. Πολλές φορές τους γνωρίζουμε καιρό και νομίζουμε ότι τους ξέρουμε καλά, μέχρι ν’ αποκαλυφθεί μια αθέατη σε μας πλευρά τους. Άλλοτε πάλι περνάνε διπλά μας ή μπορεί απλά να στέκονται μπροστά μας. Χρειάζεται τότε ν’ απλώσουμε το χέρι, να τους μιλήσουμε. Κάντε το. Ψάξτε τους. Η παρουσία τους στην ζωή μας είναι ευλογία, πόσο μάλλον όταν μας τιμούν με τη φιλία τους.

Τελευταία βομβαρδιζόμαστε από εικόνες-ρητά που φιλοδοξούν να μας υποκινήσουν σε ατομικό επίπεδο. Είμαι βέβαιος πως οι περισσότεροι, όπως κι εγώ, τα διαβάζετε, συμφωνείτε και μετά τα ξεχνάτε όσο κι αν πιστεύετε ότι σας αφορούν. Είμαι όμως πια πολύ πιο βέβαιος ότι ό,τι κι αν επιθυμήσουμε ή βάλουμε στόχο  γίνεται πολύ πιο εύκολο και εφικτό όταν δεν είμαστε και δε νοιώθουμε μόνοι.

Αισθάνομαι τυχερός που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στη ζωή μου.  Ελάχιστη απόδειξη αυτό το ιστολόγιο. Μάλλον δε θα υπήρχε χωρίς αυτούς.

Για το μεγάλο «συν» που μου έχουν προσθέσει και συνεχίζουν, τους είμαι ευγνώμων, τους ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου και τους αφιερώνω αυτό το ποστ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s