Επειδή υπάρχουν και οι άλλοι…

…αυτοί που πιστεύουν ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους. Που πιστεύουν ότι έχουν προτεραιότητα, ακόμα κι αν εσύ είσαι κουρασμένος, άρρωστος, ανήμπορος, βαριέσαι, οτιδήποτε.

Σε κάποιες περιπτώσεις αυτή η συμπεριφορά μπορεί να δικαιολογηθεί όταν αποτελεί όρο επιβίωσης. Αναφέρομαι κυρίως στα μωρά και στους ηλικιωμένους. Αν δεν απαιτήσουν την προσοχή και την αρωγή των άλλων είναι πολύ πιθανό ν’ αντιμετωπίσουν τον ίδιο το θάνατο. Ζούνε με το φόβο του αφανισμού.

Οι υπόλοιποι όμως; Μπορεί να είναι άνθρωποι επιτυχημένοι, θορυβώδεις, διεκδικητικοί. Δεν αποκλείεται να τους θαυμάζουμε για ότι έχουν καταφέρει αλλά και για την “καπατσοσύνη” τους να πετυχαίνουν ότι τους συμφέρει. Ίσως ενίοτε και να τους ζηλεύουμε, να θέλαμε κάπως να ήμασταν στη θέση τους ή να μπορούσαμε να βάζαμε τον εαυτούλη μας πάνω απ’ όλα και να περνάγαμε ζάχαρη.

Όσες φορές έχω συναντήσει τέτοιους ανθρώπους (και δεν είναι λίγες) ο χρόνος πάντα αποκαλύπτει ότι κατά βάθος είναι πολύ πιο αδύναμοι απ’ ότι φαντάζουν. Τα φαινόμενα βλέπεται έχουν την τάση να απατούν. Όπως τα ηχεία, ο “θόρυβος” που δημιουργούν σπρώχνοντας και φωνάζοντας είναι τόσο πιο δυνατός όσο πιο κενοί είναι μέσα τους.

Προσπαθούν να γεμίσουν αυτό το κενό εις βάρος των άλλων. Μοιάζουν με μαύρες τρύπες της καλής μας ενέργειας, διάθεσης και δύναμης.

Μακριά!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s