ΒΛΑΣΤΑΡΙ

Είμαι ένα δεντράκι που μόλις έχει ξεπεταχτεί. Έχω ένα μοναδικό λεπτό, εύθραυστο κορμό. Στην αρχή σφίζοντας από ζωή υψώνομαι γρήγορα γρήγορα προς τον ουρανό. Δυναμώνω συνέχεια, αλλά με ρυθμό που όλο κι επιβραδύνεται. Το φυλλαράκι στην άκρη μου, στο τέλος του μοναδικού μου κλαδιού, απομακρύνεται όλο και πιο αργά προς τα πάνω. Οι εποχές κάνουν τον κύκλο τους ξανά και ξανά. Ο καιρός περνάει. Μετά από κάποιο σημείο είναι αδύνατον να διακρίνω αν εκείνο το τελευταίο φυλλαράκι ξεμακραίνει καν. Είμαι πια σίγουρος ότι αυτό είναι το τέλος μου. Ό,τι κι αν κάνω δεν πρόκειται να φτάσω πιο πέρα.

βλαστάρι

Ώσπου ξαφνικά, ξεπετιέται από μέσα μου, ένα παρακλάδι. Ένα νέο βλαστάρι. Αρχίζει κι αυτό σιγά σιγά να δυναμώνει και να τεντώνεται προς τον ουρανό. Το τελευταίο φυλλαράκι του κορμού σύντομα θα πάψει να είναι το τέλος. Το κλαδάκι μου αργά ή γρήγορα θα το ξεπεράσει και θα συνεχίσει ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο μακριά. Για δες! Ένα δεύτερο βλασταράκι στ’ αντικριστά. Ακολουθεί το πρώτο.

Τα βλέπω γεμάτος χαρά μου που τρέχουν να με ξεπεράσουν. Αυτό που κάποτε νόμιζα πως ήταν το τέλος μου, δεν είναι πια. Ηρεμώ. Γαληνεύω. Το μόνο που χρειάζεται τώρα, είναι λίγη προσοχή. Να κρατήσω τον κορμό μου γερό, για νά ‘χουν να στηρίζονται.

when_i_look_to_the_sky
Τώρα όταν κοιτάζω ψηλά βλέπω τα δυο μου βλαστάρια να μεγαλώνουν παρέα, τραβώντας το καθένα το δρόμο του. Μου μοιάζουν με τα υψωμένα χέρια των ανθρώπων που πανηγυρίζουν. Ίσως πανηγυρίζουν για μένα. Νίκησα τον χρόνο μου. Είμαι ευτυχισμένος.

Advertisements

5 thoughts on “ΒΛΑΣΤΑΡΙ

  1. Πολύ όμορφη αναλογία! Αν και (ακόμα) δεν έχω νιώσει έτσι τη μητρότητα, το βλέπω στους γονείς μου: τα 3 εγγόνια που απέκτησαν μέσα σε 2 μήνες τους έχουν δώσει απίστευτη ενέργεια και κέφι!

    • apotingonia says:

      Το παιδί ήταν από τα συμβάντα της ζωής μου που, εκτός όλων των άλλων, επαναπροσδιόρισε την αντίληψη μου για το χρόνο.Ίσως όχι με το που γεννήθηκε, νομίζω έγινε αργότερα (έχεις καιρό). Δεν ξέρω αν αυτό έχει να κάνει με τη βιολογική διαιώνισή μας, πάντως με άλλαξε.

  2. […] θα πάψω ποτέ να είμαι η αθανασία και των δύο μου γονιών, τους χωράω και τους δύο. Το ίδιο […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s