ΠΑΙΔΙΟΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Πάει, έρχεται. Δε λέει πολλά κάτι σκόρπια συμβάντα αφηγείται πού και πού. Δεν ξέρω τι μαθαίνει. Δεν ξέρω ποιούς συναναστρέφεται. Ούτε τι λένε. Ούτε με τι παίζουνε. Ξέρω όμως με τι επιστρέφει σπίτι: με ιούς.

Έχουμε σακατεφτεί οικογενειακώς. Πάμε πιο συχνά στο φαρμακείο παρά για γάλα, μας έχουν μάθει με τα μικρά μας πια. Δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε ανάσα. Τόσο που από το πολύ ξενύχτι και το τρέξιμο για τη φροντίδα των μικρών ασθενών, αρχίσαμε να κλατάρουμε κι εμείς. Πόσο ν’ αντέξεις όταν όλη μέρα τρέχεις μέσα σ´ ένα σπίτι που οι ιοί είναι περισσότεροι από τη σκόνη; Θα γίνει το κακό. Και το κακό με το κακό είναι ότι τα μικρά και με 40 πυρετό γελάνε και χοροπηδάνε. Ενώ εμείς με 5 δέκατα, χάνουμε τον κόσμο και παραμιλάμε. Σκέφτεσαι, αξίζει να πάρω και αυτήν την ασπιρίνη ή να καλέσω κατευθείαν το 166;

sick

Άκουγα στο παρελθόν για τον πρώτο δύσκολο χειμώνα του παιδικού και σκεφτόμουν από μέσα μου, “υπερβολές”! Πόσο χάλια μπορεί να ‘ναι; Τόσο που κανονικά η επιγραφή θα πρέπει να γράφει παιδιοικός σταθμός, το -ιοι- με έντονα κόκκινα γράμματα και το σήμα του κινδύνου από πάνω. Αν είχα εγώ σταθμό θα έβαζα τους γονείς να υπογράφουν στην αρχή της χρονιάς ότι δε φέρω καμμιά ευθύνη αν χάσουν τη δουλειά τους λόγω απουσιών, αν χωρίσουν επειδή δεν πρόλαβαν για κανένα τρίμηνο ν’ ανταλλάξουν κουβέντα ή αν κατηγορηθούν για εγκατάλειψη ανηλίκου επειδή το παιδί έβαλε μπουρλότο στο σπίτι όταν αυτοί κείτονταν ημιθανείς στο κρεββάτι.

Ομολογώ ότι ήμουν αισιόδοξος γιατί προσωπικά δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα με αρρώστιες όταν πρωτοπήγα σχολείο. Αλλά και τα παιδιά μια χαρά τα είχαν καταφέρει μέχρι τώρα και χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις. Μέχρι που αρχίσαμε τη συλλογή/ανταλλαγή με τα άλλα συνομήλικα της περιοχής. Πώς μαζευόμασταν εμείς στα διαλείμματα και αλλάζαμε κάρτες κι αυτοκόλλητα; Ε, αυτά ανταλλάσσουν τον ιό που έχουν με τον σούπερ γούαου καινούργιο που δεν έχουν και όλο χαρά μας τον κουβαλάνε σπίτι. Υπάρχουν ιοί για όλα τα γούστα: για λαιμό, για μπούκωμα, για συναχάκι, πάλι για λαιμό, για γαϊδουρόβηχα, για ακροαστικά, πνευμονίας, για μάτι, για το άλλο μάτι, με δέκατα, με πυρετό, με πολύ πυρετό, πάλι για λαιμό, με πυρετό “να το βάλουμε λίγο στο ψυγείο”, για αυτί, για στομάχι, για κοιλιά, για δύσπνοια, ξαναπάλι για λαιμό, για ανορεξία, για το άλλο αυτί. Η κάθε περίπτωση ξεχωριστά και σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς. Μετά απ’ όλ’ αυτά κοντεύω να πάθω ιοφοβία και να καταλήξω υποχόνδριος να κυκλοφορώ όλη μέρα με ιατρική μάσκα και ένα μπουκάλι οινόπνευμα στο χέρι.

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα το γλυτώσω…

Advertisements

2 thoughts on “ΠΑΙΔΙΟΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

  1. Poseginamana says:

    Συμπάσχω…

  2. apotingonia says:

    Ευχαριστώ. Τη χρειάζομαι τη συμπαράσταση γιατί εγώ ξαναπάσχω!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s