Ο ΦΟΒΟΣ

Ότι κι αν σου έχουν πει, όσο κι αν έχεις διαβάσει η αλήθεια είναι μία.

Για το σπουδαιότερο ρόλο τις ζωής σου δεν υπάρχει γραμμένο σενάριο. Το να είσαι γονιός δε μαθαίνεται στη θεωρία. Δεν υπάρχει εγχειρίδιο για το δικό σου μοναδικό χαρακτήρα, τις δικές σου ιδιαίτερες συνθήκες ζωής και το δικό σου ξεχωριστό παιδί. Είσαι μόνος. Ολομόναχος.

need_for_shelter

Μοιραία το να κανείς λάθη είναι μάλλον αναπόφευκτο. Δυστυχώς είναι ίσως απαραίτητο για να μάθεις. Όμως έτσι εκκολάπτεται και φωλιάζει ένας φόβος παραλυτικός. Ο φόβος, κάποια στιγμή στο μέλλον, να βρεθείς κατηγορούμενος. Τότε που τα παιδιά θα έχουν μεγαλώσει και θα αποτιμήσουν με τα δικά τους μέτρα και δεδομένα τη συμβολή σου στη ζωή τους (όπως κάναμε κι εμείς άλλωστε για τότε δικούς μας γονείς). Κατηγορούμενος για αμέλειες, παραλείψεις ή πράξεις. Για πράγματα που μπορεί να μη διορθώνονται. Για λάθη που να μην σηκώνουν συγγνώμη. Ή να μη γίνεται αποδεκτή. Ή να μην είσαι καν εκεί για να εξηγήσεις, να απολογηθείς, να ζητήσεις συγχώρεση.

Ξεκινώντας το νέο σου ρόλο με αισιοδοξία και τις καλύτερες των προθέσεων, είναι τρομακτική και μόνο η σκέψη του να βρεθείς μπροστά σ’ ένα ασυγχώρητο σφάλμα. Θα είναι βέβαια πολύ χειρότερα αν συνειδητοποιήσεις ότι όντως φταις. Όχι ότι σου ξέφυγε κάτι, αλλά ότι δε στάθηκες στο ύψος των περιστάσεων. Όντας απών; Μη δείχνοντας αρκετή αγάπη; Μην αντιλαμβανόμενος; Όντας πολύ απασχολημένος με κάτι άλλο; Ποιος ξέρει;…

Πρόσεχε!

Advertisements

2 thoughts on “Ο ΦΟΒΟΣ

  1. aliceonboard says:

    Πόσο φρικαλέο!!! Και πόσο αληθινό. Και τώρα σκέφτομαι για ποσά εχω καταλογίσει την άμοιρη τη μάνα μου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s